Sikeres pályázat - „Állatorvosi technológia beszerzése a Vida-Vet Kft-nél” 2022-07-19

Sikeresen pályáztunk a GINOP Plusz-1.2.2-22 keretében!

Örömünkre szolgál, hogy a GINOP Plusz-1.2.2-22 keretében sikerült pályázatot nyernünk, és ezzel tovább bővíthetjük szolgáltatásainkat, javíthajuk azok minőségét.

A Vida-Vet Állatorvosi és Mezőgazdasági Kft. 2003.06.11. napján létesült, és egyszerre folytat állategészségügyi szolgáltatást és gyógyszerkereskedelmet. Jelen projektük célja a felsorolt tevékenységek hatékonyabb és modernebb elvégzése új munkagépek segítségével. A cég árbevétele és piaci pozíciója stabil, a kialakult vírushelyzet miatt sem kényszerültek létszámleépítésre.

A GINOP Plusz-1.2.2-22 konstrukció keretében az alábbi eszközök beszerzését tervezik:

  • 1 db állatorvosi SATURN 8000 digitális röntgen
  • 1 db FORCE 154 villás targonca
  • 3 db laptop
  • az ingatlan ipari klimatizálása a romlandó áru megőrzése céljából

Az állategészségügyi ellátást nagyban hátráltatta a korszerű diagnosztikai eszközök hiánya. A digitalizáció fejlődésével olyan új eszközök kerültek széles körben forgalomba, amelyek segítségével gyors és pontos munkát lehet végezni. A hordozható, digitális állatorvosi eszközök szükségtelenné teszik egy laboratórium és az állatok közötti ingázást, azonnali diagnózist adnak, és időt lehet velük nyerni, ami mind az állatok, mind pedig a tulajdonosaik számára előnyt jelent. Az adatok pedig az új laptopok segítségével gyorsan tárolhatók lesznek, és bármikor vissza lehet őket keresni.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. Az európai uniós támogatás segítségével a cég 10 millió Forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a 14,31 millió Forint értékű beruházásuk megvalósításához. A fejlesztés eredményeként egy modern, magas szintű géppark jön létre a cégnél, amihez egy költséghatékonyabb működés kapcsolódik. A beruházástól árbevétel növekedést várnak a Vida-Vet Kft-nél. A fejlesztés a Vida - Vet Kft. tevékenységének logisztikai központjában Kajászón valósul meg 531. hrsz alatt.  

Az elnyert támogatás a teljes projektösszeg 69,88 %-át képezi.