Vida-Vet

Enrobioflox 10% 50 és 1000 ml


 

Enrobioflox

Enrobioflox_50

ENROBIOFLOX 10%

Szájon át adható oldat

Összetétel:enrofloxacin 100mg/ 1ml

Gyógyszerforma:Orális oldat

GyártóVetoquinol Biowet Sp.Gorzow Lengyelország

Törzskönyvi engedélyes: Vetoquinol S.A. Franciaország

Célállatok:Baromfi, sertés, borjú, kutya, macska

Javallatok: Az enrofloxacin a fluorokinolonok csoportjába tartozó szintetikus antibiotikum. Antibakteriális hatása a baktériumok gyráz enzimjének gátlásán alapszik. A Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumokkal és a Chlamydiák-kal szemben baktericid hatású. Az emésztőrendszerből gyorsan felszívódik, borjakban egy órán belül, baromfi és sertés esetében két óra alatt éri el a maximális vérszintet, amely kb 24 óráig megmarad.

Az enrofloxacin tehát használható Gram.pozitív és Gram-negatív baktériumok, valamint Chlamydiák okozta fertőzések gyógykezelésére.Különösen hatékony a fent említett mikroorganizmusok által okozott megbetegedések, az emésztőszervek, a légzőszervek, a kiválasztó rendszer és a nemi utak specifikus kórképeinek terápiájában.


Az alkalmazás módja:Szájon át adandó, ivóvízbe, vagy tejbe keverve.


Adagolás:

Baromfi: 1 ml/10 ttkg/nap, ami 50ml /100 liter ivóvíz 3-5 napon át

Borjú ,sertés, kutya, macska: 0,25-0,5 ml/10 ttkg/nap

Alkalmazási útmutató:A gyógyszer tartalmú ivóvíz fogyasztását kontrolálni kell, mert az ivóvíz fogyasztás nagymértékben függ a környezet hőmérsékletétől.


Ellenjavallatok:Vemhesség és laktáció idején ne adjuk.Kistestű kutyáknak 8 hónapos korig, közepes méretű fajtáknak egy éves korig, nagytestű kutyáknak 18 hónapos korig nem ajánlatos


Mellékhatások:A flurokinolonok túladagolás esetén igen ritkán okozhatnak emésztőszervi /étvágytalanság, hányás, hasmenés/ és idegrendszerizavarokat.Kutyakölykök elhúzódó kezelése esetén a hosszú csöves csontok epiphysisének fejlődése károsodhat.. A mellékhatások a kezelés felfüggesztésével eltűnnek.


Élelmeztésegészségügyi várakozási idő: 5 nap

Árutojástermelő tojóállománynak nem adható!

Tárolása:15-25C között, száraz helyen , fénytől védve.


Figyelmeztetések:Makrolid antibiotikumokkal, tetraciklinekkel, és nem.szteroid gyulladásgátlókkal együtt nem adható. Savas oldatokkal nem keverhető, mert savas pH-n az enrofloxacin kicsapódik.


Munkavédelmi óvórendszabályok:Gyermekektől elzárva tartandó!

Eltarthatóság: 3 év

A gyógyszeres ivóvíz/tej/ 24 óráig tartható el.

Rendelhetőség: Állatorvosi rendelvényre

Kiszerelés: 50 ml, 1000ml műanyag flakonban

Törzskönyvi szám:709/1997.

Környezetvédelmi előírások:A kiürült flakon és a megmaradt készítmény a környezetvédelmi előírások szerint ártalmatlanítandó.

Csak állatgyógyászati célra!

Forgalmazz:Vida-Vet kft.

Budapest, Hock J. u. 13.

vissza